Over ons

Tomado is van oorsprong een oer-Nederlands bedrijf waarbij de naam een samenstelling is van Van der Togt Massa-artikelen Dordrecht. Het merk bestaat al bijna 100 jaar en maakt sinds de oprichting de meest uiteenlopende huishoudelijke artikelen en staat bekend om zijn kwaliteit, degelijkheid en handigheid.

Na de Tweede Wereldoorlog begon de wederopbouwperiode van ons land en toen maakte Tomado een enorme groei door. Tomado werd hèt symbool van het moderne huishouden. In de jaren 50-60-70 had vrijwel ieder huishouden wel een of meer Tomado producten in huis.

Het belangrijkste kenmerk van de Tomado producten was de eenvoud. De beroemde ontwerper Gerrit Rietveld roemde de producten als een schoolvoorbeeld van excellent Hollands ontwerp.

Een van de klassiekers van Tomado is het boekenrek. Intussen opnieuw in productie genomen maar voor de originele exemplaren uit de jaren 60 worden, op de tweedehandsmarkt, flinke bedragen neergeteld.

Halverwege de jaren 80 ging Tomado een samenwerking aan met het gerenommeerde Zwitserse bedrijf Metaltex. Tegenwoordig huist Tomado in Oosterhout en opnieuw biedt het bedrijf een flink assortiment huishoudelijke artikelen voor het drogen, koken, strijken en opruimen. Met nog steeds diezelfde kwaliteit, handigheid, basic vormgeving en aangename prijs/kwaliteit verhouding.

In elk huis hoort Tomado thuis.

facebook pinterest-logo instagram youtube linkedin twitter plus minus video close search square