Over Tomado

Tomado is een Nederlands bedrijf in 1923 opgericht door de broers van der Togt in Dordrecht.

Wat in 1923 begon met de productie van behanghaken mondde uit in een uitgebreide collectie van huishoudelijk artikelen vervaardigd uit vertind staaldraad; onderzetters, zeven en aardappelstampers.

Begin jaren 50 werden de draadartikelen geplastificeerd waaronder droogrekken en afdruiprekken. Later kwam de productie op gang van de Tomado snelkookpan en in 1958 het iconische Tomado boekenrek wat inmiddels een plek in de vaste collectie van het Stedelijk Museum in Amsterdam heeft.

Een paar jaar later introduceert Tomado in samenwerking met Moulinex een reeks elektrische producten; onder andere een koffiemolen, een handmixer, citruspers en een föhn.

Midden jaren tachtig gaat Tomado een samenwerking aan met het Zwitserse Metaltex, producent en distribiteur van een breed programma artikelen voor dagelijks gebruik in en om het huis; kook-en bakbenodigdheden, handige opbergrekken voor keuken en badkamer, droogrekken en strijktafels.

Vandaag de dag is Tomado fabrikant en distribiteur van een grote collectie producten die het huishouden eenvoudiger en plezier maken. Van droogrekken tot ovens en stofzuigers en van pannen tot boekenrekken.

En met 100 jaar ervaring is met Tomado met recht het symbool van het nieuwe huishouden.

In elk huis hoort Tomado thuis.

facebook pinterest-logo instagram youtube linkedin twitter plus minus video close search square